Netwerk Politieke Vrouwen

Politieke Vrouwen is het netwerk voor vrouwen in politiek en bestuur dat in 2019 is opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Politieke Vrouwen Netwerk
©Ministerie van BZK

Het netwerk ondersteunt vrouwen met politieke ambities op hun weg naar de politiek, helpt vrouwelijke politici en bestuurders bij hun persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van een netwerk en faciliteert ontmoetingen tussen deze vrouwen.  

Activiteiten

In 2021-2022 organiseert het netwerk onder andere een online netwerkevenement, verschillende trainingen, een filmscreening en een open dag in gemeente- en provinciehuizen door heel Nederland. 

"In de Nederlandse machowereld moet een bom ontploffen wil er iets veranderen."

Op 24 november vond het jaarlijkse Politieke Vrouwen Event 2021 plaats. 

De avond lag in handen van host Hasna El Maroudi. Samen met Ellen van Doorne, directeur Democratie en Bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, heette zij het publiek welkom. “Meer vrouwen in de politiek gaat om vernieuwing, representatie en diversiteit”, aldus Van Doorne. "Gelukkig gaat het steeds beter met gelijke vertegenwoordiging, maar we zijn er nog niet. Daarom is het belangrijk om elkaar te blijven ontmoeten, inspireren en ondersteunen." Deze thema's vormden de leidraad van de avond. Kijk het hele Politieke Vrouwen Event terug of lees het hele verslag (pdf) van de avond.

Agenda

'Politieke vrouwen in de buurt',  22 januari, 14.00 – 15.30 uur @ online 

Vrouwelijke politici uit 8 gemeenten en provincies geven een inkijk in het werk in de lokale politiek. Kom kennis maken, stel je vragen en breid je netwerk uit!

De deelnemende lokale overheden zijn: gemeente De Bilt - gemeente Den Haag - gemeente Haarlem - gemeente Rhenen - gemeente Woudenberg - gemeente Zaanstad - provincie Flevoland - provincie Utrecht.

Je hoeft niet uit een van deze plaatsen te komen om je aan te melden. Meld je nu aan!

Meer weten?

Blijf op de hoogte van het aanbod en ontvang relevant nieuws en tips over vrouwen in de politiek door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Sinds 2020 wordt het netwerk beheerd door stichting Stem op een Vrouw, in opdracht van het ministerie van BZK.