Inclusief en divers bestuur

Hoe zorgen we voor een diverse groep politieke ambtsdragers en hoe creëren we een inclusieve politieke cultuur waarbinnen zij allen tot hun recht komen en worden gerespecteerd? Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties houdt zich bezig met deze vraagstukken, omdat een divers en inclusief bestuur de kwaliteit van onze besluitvorming vergroot. Ook zorgt een diverse en inclusieve groep politieke ambtsdragers ervoor dat meer burgers zich vertegenwoordigd voelen, wat bijdraagt aan de legitimiteit van ons bestuur.

Agenda

Webinar: Netwerken binnen je partij
22 april , 19:00 - 20:30

Een netwerk is belangrijk als je de politiek in wilt of wilt doorstromen naar een andere politieke functie. Hoe bouw en onderhoud je zo’n netwerk? Daarover gaan verschillende ervaringsdeskundigen uit de politiek in gesprek. De zoektocht naar gemeenteraadsleden start in deze periode. Daarom zal er ook aandacht zijn voor hoe je je kunt voorbereiden op interne kandidering.

Aanmelden 

Dit webinar is gratis en wordt aangeboden door Politieke Vrouwen, het netwerk van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Stichting Stem op een Vrouw.