Marleen Sanderse, burgemeester

Marleen Sanderse is sinds 18 september burgemeester van gemeente Hattem. Als burgemeester wil ze aanspreekbaar en betrokken zijn in de stad.

"Hattem is een prachtige en historische stad. Het is er mooi wonen, werken en recreƫren. Wij zien onszelf (mijn gezin Herman en Pieter van 7) daar goed landen. Er liggen mooie opgaven om Hattem betekenisvol zelfstandig te laten zijn en tegelijkertijd liggen er ook uitdagende regionale opgaven."

"Ik ben opgegroeid op een fruitteeltbedrijf in de Noordoostpolder. Bestuurskunde aan de Universiteit Twente gestudeerd. En daarna het Rijkstraineeprogramma doorlopen bij onder andere het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ik bleek toch meer binding te hebben met het lokale en ben in 2003 bij de Gemeente Almere aan de slag gegaan. Daar heb ik vele functies bekleed van gebiedsmanager tot bestuursadviseur."

"In 2007/2008 heb ik Nederland vertegenwoordigd tijdens het WK roeien en de Paralympische Spelen. En daarna ben ik de politiek ingerold. Dat heb ik een tijdje gecombineerd met werken in Almere en later ook een periode fulltime als wethouder (in Naarden, later fusiegemeente Gemeente Gooise Meren). Tot mijn installatie ben ik adjunct afdelingsmanager Stedelijk Beleid in Almere en Statenlid in Provincie Noord-Holland."

"Ik wil als burgemeester aanspreekbaar en betrokken zijn in de stad. De gemeente moet als partner functioneren bijvoorbeeld bij initiatieven die bewoners zelf willen ontplooien. Er is een rijk verenigingsleven, sportverenigingen en andere bewonersinitiatieven. Daar doet de gemeente al veel aan en wil ik ook graag aan bijdragen."