Hans Teunissen, burgemeester

Hans Teunissen is sinds 6 oktober 2020 burgemeester van gemeente Gennep. Samen met de inwoners wil hij zorgen voor het behouden en versterken van de leefbaarheid, de gemoedelijkheid, de warme, vertrouwde dorpse sfeer en de betrokkenheid verder vergroten.

"Ik heb een grote verbondenheid (met de regio) Noord Limburg, hier voel ik me thuis. En mijn DNA komt overeen met het DNA van een Gennepnaar: dorpse mentaliteit en kleine stedelijke uitdagingen en ambities. Ook is Gennep overzichtelijk qua grote en taken en kun je nog burgemeester zijn in de oorspronkelijke zin, als burgervader."

"Ik ben getrouwd en vader van 3 volwassen kinderen. Ik was oorspronkelijk werkzaam als arbeidsdeskundige en ben eerst raadslid en later wethouder geworden en vervolgens gedeputeerde in Limburg. In de tussentijd heb ik nog een Master behaald aan de Erasmus universiteit Rotterdam in de Gebiedsontwikkeling."

"Samen met de inwoners wil ik zorgen voor het behouden en versterken van de leefbaarheid, de gemoedelijkheid, de warme, vertrouwde dorpse sfeer en de betrokkenheid verder vergroten. Ook wil ik de regionale positie van Gennep verder uitbouwen en verstevigen. En de bewoners en bezoekers binden en boeien bij en aan de gemeente Gennep. Ik ben makkelijk aanspreekbaar en herkenbaar en daardoor hoop ik een echte burgervader voor de inwoners te kunnen zijn die er is op goede en slechte momenten. Een verbindende rol spelen in de gemeenschap."