Caroline van de Pol, burgemeester

Caroline van de Pol is sinds 28 oktober 2020 burgemeester van gemeente Terschelling. Samen met de gemeenteraad, het college en de organisatie wil ze een balans vinden in een goed leefklimaat voor inwoners, inclusief aandacht voor de prachtige natuur, en aandacht voor het toerisme.

"Als burgemeester werk je niet alleen in de gemeente, maar je woont er, je leeft er. Terschelling is een prachtige gemeente, met een geheel eigen dynamiek, er is volop werk voor een burgemeester. Daarnaast ben ik gek op de zee, daar word ik heel gelukkig van. Voor mij dus een uitstekende combinatie van werken en wonen."

"Ik ben geboren en getogen in Hilversum. Aansluitend heb ikĀ een paar jaar in Parijs gewoond en gewerkt (toerisme) en ben ik ruim 30 jaar geleden in de Noord-Hollandse regio West-Friesland terechtgekomen. Daar heb ik, tot 2014, gewerkt als ondernemer in de reisbranche (organisatie van groepsreizen en evenementen in binnen- en buitenland). Politiek had altijd mijn interesse, ongeveer 25 jaar geleden ben ik lid geworden van een politieke partij en lid geworden van het lokaal bestuur. Vanaf 2007 was ik raadslid, daarna fractievoorzitter en toen in 2014 de kans voorbij kwam om wethouder te worden deze kans met beide handen aangegrepen."

"Ik hoop samen met de gemeenteraad, het college en de organisatie een balans te kunnen vinden in een goed leefklimaat voor onze inwoners enerzijds, inclusief aandacht voor onze prachtige natuur, en aandacht voor het toerisme, de kurk waar onze economie op drijft. Het wankele evenwicht mag stabieler, vooral duidelijker. Daarnaast volop aandacht voor de kansen die de samenwerking met de overige Waddeneilanden ons biedt. Naast de economische gevolgen van de coronacrisis, zal er ook aandacht moeten komen voor de sociale gevolgen, daar voel ik me bij betrokken."