Blog: De burgemeester neemt u mee...

Weblog

Het is alweer wat langer geleden. De laatste column bedoel ik dan. Het is lastig om zes weken in een column samen te vatten, maar op het gevaar af dat ik misschien iets vergeet, ga ik het toch proberen.

Woonhuis

Door Marleen Sijfers, burgemeester van Sint Anthonis

Aan de vooravond van het zomerreces was de jaarlijkse BBQ met het personeel van de gemeente. Even terugkijken, even vooruitkijken, maar eigenlijk vooral gewoon gezellig met elkaar en onder elkaar zijn voordat de vakantie ingaat.

Na de laatste vergadering voor het zomerreces, met een voorjaarsnota en de jaarrekening en daarnaast nog alle andere raadsstukken, was het ook voor de raadsleden lekker om van de vakantie te kunnen genieten. In Cuijk, Mill en Grave waren er feestelijke activiteiten vanwege de doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse. In Sint Anthonis hebben we de jongeren en hun begeleiders van de “Ome Joop’s toer” hartelijk ontvangen. Verder heb ik meneer en mevrouw Van Gelder mogen feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Lieve mensen, nog steeds geïnteresseerd in hun kinderen, kleinkinderen en de buitenwereld, en bovenal hele goede buren. Het was fijn om hen te mogen feliciteren.

Mijn man en ik zijn vervolgens een paar weken naar Italië geweest. Heerlijk weer, lekker eten en veel natuur en cultuur. We hebben in het mooie oude Romeinse amfitheater de voorstelling van Aida bezocht. Heel indrukwekkend hoe men rond de 1ste eeuw na Christus zo’n immens bouwwerk kon maken met een perfecte akoestiek. Heel bijzonder dat rond de 20.000 mensen zonder enige versterking de muziek en de zang zo goed kunnen horen.

Ondertussen ging het in de gemeente Sint Anthonis gewoon door. Met activiteiten zoals de Tôntjesdag in Oploo; het Koningsschieten van handboogschutterij Landmans Eendracht in Wanroij; de Stunnise Zomerfeesten; de zeepkistenrace in Stevensbeek en het Kunstdorp op de Brink was er genoeg te doen voor de thuisblijvers.

Inmiddels is voor bijna iedereen het gewone leven weer op gang gekomen. Zo zijn de boeken voor het komende schooljaar afgeleverd en van kaften voorzien en zijn de meeste mensen weer begonnen op het werk. Hier op het gemeentehuis komt dinsdag het presidium bijeen om de aankomende raadsvergadering voor te bereiden en vult de agenda zich alweer snel met dag- en avondbijeenkomsten.

Voor mij is de conclusie: het is altijd heerlijk om vakantie te hebben, maar het is ook fijn om weer aan de slag te gaan.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.