Nieuwe burgemeester Medemblik gestart

Op woensdag 27 september 2023 is dhr. Michiel Pijl gestart als burgemeester van Medemblik. Hij stelt zichzelf kort voor. 

Burgemeester Michiel Pijl
Beeld: ©Gemeente Medemblik

"Medemblik is een prachtige, veelzijdige en uitdagende gemeente die alles heeft wat Westfriesland mooi maakt: de oudste stad van de regio, kernen met elk hun eigen karakter en gemeenschapszin, groen en water, historie, cultuur en toerisme, innovatieve bedrijven, hardere werkers, prachtige evenementen. Wie kan er geen zin hebben om in zo’n gemeente aan de slag te gaan?"

Volledig Westfries

"Ik ben 44 jaar en ben geboren in Den Haag, maar getogen in de regio Westfriesland en ben daar altijd blijven wonen. Ik voel mij dan ook volledig Westfries. Als kind kwam ik al regelmatig in Medemblik, en dat is altijd zo gebleven. Ik ben onder meer freelance journalist geweest en ben mijn politieke activiteiten begonnen in de gemeente Hoorn, waar ik raadslid en wethouder ben geweest. Sinds 2016 was ik met heel veel plezier burgemeester van Drechterland, een buurgemeente van Medemblik."

Samen vooruit kijken

Het is belangrijk om in Medemblik samen vooruit te kijken. Er zijn flinke stappen gezet om de gemeente financieel, bestuurlijk en ambtelijk toekomstbestendiger te maken. Het is zaak om op dat fundament verder te bouwen. Een gemeente die actief contact legt met de inwoners, dienstverlenend werkt, een gemeente die haar basistaken goed uitvoert, met een open blik en een actieve rol in de regio, een gemeente waar ambtenaren graag werken, waar ook nagedacht wordt over waar Medemblik op de lange termijn wil staan, en waar een stevig debat gevoerd kan worden zonder dat het ten koste gaat van de onderlinge verhoudingen. Daar wil ik als burgemeester graag aan bijdragen."

Verbindende rol

"Ik vind dat de gemeente als lokale overheid een herkenbaar gezicht hoort te hebben naar de inwoners en aanspreekbaar moet zijn. Als burgemeester heb ik daar een verbindende rol in. Ik wil dan ook zichtbaar en toegankelijk zijn voor de inwoners in alle 17 kernen van de gemeente. De inwoners mogen rekenen op mijn volledige inzet. Ik ben vereerd dat ik dit werk in Medemblik mag gaan doen!"
 
Michiel Pijl is op 27 september begonnen als burgemeester in Medemblik. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkeIn.