Nieuwe burgemeester Etten-Leur gestart

Op dinsdag 26 september 2023 is mw. Marina Starmans-Gelijns gestart als burgemeester van Etten-Leur. Ze stelt zichzelf kort voor.

Burgemeester Marina Starmans-Gelijns van Etten-Leur
Beeld: ©Gemeente Etten-Leur

"Etten-Leur heb ik leren kennen als een ongelooflijk positieve en fijne gemeente. Een gemeente waar er hard aan wordt gewerkt om verder door te ontwikkelen. Maar het is ook een gemeente waar er een actieve en enthousiaste gemeenschap is. Het is goed wonen, werken en recreƫren in Etten-Leur. Daarnaast verheug ik mij erop om verder te werken aan de regionale samenwerking. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik heb Bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Verder ben ik een geboren en getogen Brabander. Hiervoor ben ik ruim 8 jaar burgemeester van de gemeente Dongen geweest. Daarvoor ben ik 9 jaar wethouder in Son en Breugel, Dongen en Waalre geweest."

Goede regionale samenwerking

"Tijdens mijn termijn wil ik een goede regionale samenwerking bereiken. Met elkaar zoeken naar optimale oplossingen op onder andere het gebied van wonen en verkeer en vervoer. Ook wil ik een goede invulling geven aan de portefeuille openbare orde en veiligheid. Maar het belangrijkste vind ik een goed en warm contact met de inwoners, vrijwilligers en ondernemers. Ik wil een bevlogen en betrokken burgemeester zijn die er voor de mensen is bij mooie, leuke en ook trieste momenten."

Marina Starmans-Gelijns begint vandaag als burgemeester in Etten-Leur. Wil je haar succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.