Nieuwe burgemeester Roermond gestart

Op woensdag 20 september 2023 is mw. Yolanda Hoogtanders gestart als burgemeester van Roermond. Ze stelt zichzelf kort voor.

Burgemeester Yolanda Hoogtanders Roermond
Beeld: ©Gemeente Roermond

"Roermond is de stad van mijn jeugd. Ik ben opgegroeid in Echt waar ik tot mijn 18e heb gewoond. Roermond was voor mij de 'grote stad' waar je heerlijk een dag kon rondwandelen, even op een bankje zitten op het Munsterplein en aan het einde van de dag een patatje eten op de Varkensmarkt. Nadat ik vertrok uit Limburg bleef ik er terugkomen. Om te winkelen, vrienden te bezoeken, uit eten te gaan en om Vasteloavend te vieren. De Stasiefestasie is voor mij en mijn vrienden nog steeds een jaarlijks terugkerend ritueel. Roermond is een prachtige historische stad die ondernemend is en bruist. Een stad van doeners en durvers. Roermond is ook een veelkleurige stad met meer dan 100 nationaliteiten. De verschillen tussen wijken zijn groot en niet iedereen profiteert van al het moois van de stad. lk herken mezelf in het beeld dat de raad en de inwoners hebben geschetst van de mens die zij als ideale burgemeester zien. Bovenal herken ik mezelf als het boegbeeld van de stad die Roermond is en wil zijn."

Mooie projecten

"Op mijn 18e ben ik uit Limburg weggegaan om Algemene Economie te studeren in Tilburg. Ik begon mijn loopbaan bij het BEA, het adviesbureau van Hans Kamps en Hans de Boer en vandaaruit kreeg ik mijn eigen bureau Policy Productions. Vanuit die rol heb ik veel mooie projecten mogen doen voor de gemeenten Amsterdam en Rotterdam maar ook bijvoorbeeld voor Roermond. In 2018 werd ik algemeen directeur van Werkom, het sociaal werkbedrijf van Zaanstad en Purmerend. Ik ben getrouwd en heb samen met mijn man vier kinderen en onze labradoodle. Alleen de jongste zoon woont nog thuis en doet dit schooljaar eindexamen. Ik loop hard, lees veel en kook graag voor vrienden en familie."

Praten met inwoners

"Ik ga de komende 100 dagen benutten om me een goed beeld te vormen van de stad en wat mijn opgave wordt. Daarvoor ga ik veel de stad in om te praten met inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen enzovoorts. Ook ga ik in gesprek met de regiogemeenten van Noord- en Midden-Limburg en de Eurregio. Wat ik in elk geval wil bereiken is dat Roermond zijn roerige, politiek-bestuurlijke geschiedenis definitief achter zich laat en dat de verbindingen met de stad en met de regio aangehaald en versterkt worden."

Verbinden

"Ik wil Roermondenaren met elkaar en met de stad verbinden. Ik wil voor hen een betrouwbaar en herkenbaar boegbeeld zijn. Mooie momenten met hen delen en ze bijstaan als het moeilijk is. Om de uitdagingen van deze tijd als stad het hoofd te bieden hebben we elkaar meer dan ooit nodig. Als stad moeten wij in deze tijd daarom voortdurend met elkaar in gesprek te blijven, duiding geven aan de ontwikkelingen, concrete maatregelen nemen en perspectief bieden. Daar zie ik voor de burgemeester een richtinggevende en verbindende rol in."

Yolanda Hoogtanders is op 20 september begonnen als burgemeester in Roermond. Wil je haar succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.