Nieuwe burgemeester Bergen op Zoom gestart

Mw. Margo Mulder is op 5 juli 2023 gestart als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Ze stelt zichzelf kort voor.

Mw. Margo Mulder, burgemeester van gemeente Bergen op Zoom
Beeld: ©Gemeente Bergen op Zoom

“Bergen op Zoom is een mooie historische Brabantse gemeente met een sterke eigen cultuur en eigentijdse uitdagingen. De ambities van de raad en het college zijn groot. Om dit te verwezenlijken is het nodig dat het samenspel van organisatie, college en gemeenteraad goed functioneert, met oog voor ieders verschillende verantwoordelijkheid en rol. De burgemeester heeft hierin een belangrijke taak. Ik ben al zeventien jaar actief in het openbaar bestuur. Ik begon als fractievoorzitter in de gemeenteraad van Heusden (Noord-Brabant). Daarna was ik daar acht jaar wethouder. Sinds 2018 ben ik burgemeester van Goes. Daarvoor was ik klinisch psycholoog in de gezondheidszorg, als laatste in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg."

Veilig voelen op straat

"Ik vind het belangrijk dat de inwoners van Bergen op Zoom zich veilig voelen op straat. Ondermijnende (drugs)criminaliteit is een groot maatschappelijk probleem waarbij we iedereen nodig hebben om positieve veranderingen te bereiken. Daarnaast ben ik graag actief in het behartigen van het belang van Bergen op Zoom of de regio, waar het nodig is. Over de eigen grenzen heen kijken is voor mij een natuurlijke manier van handelen. Ook bereik je meer wanneer je bestuurlijk samen optrekt met buurgemeenten en regio’s."

Lief en leed delen

"Ik vind het belangrijk om dichtbij de inwoners te staan. Om lief en leed te delen, ook in het vieren van onze feesten en in het samen beleven van mooie evenementen van sport en cultuur. Ik haal mijn inspiratie uit contacten met inwoners, verenigingen en ondernemers en ik ga vervolgens graag op pad voor de gemeenschap of de regio om ambities en dromen voor het algemeen belang waar te maken. Om resultaten te boeken is iedereen nodig: inwoners, ondernemers, verenigingen, raadsleden, collegeleden en medewerkers van de gemeentelijke organisatie.”

Margo Mulder is op 5 juli 2023 begonnen als burgemeester van de gemeente Bergen op Zoom. Wilt u haar succes wensen, of heeft u een tip? Reageer dan op het bericht op LinkedIn.