Nieuwe burgemeester Maasgouw gestart

Dhr. Dion Schneider is woensdag 12 juli gestart als burgemeester van de gemeente Maasgouw. Hij stelt zich kort voor.

Dion Schneider
Beeld: ©Gemeente Maasgouw

“Maasgouw is een jonge fusiegemeente die kansen ziet en deze ook wil gaan benutten als het gaat om de verbinding van de individuele kernen maar ook als deel van de prachtige regio Midden-Limburg. Daarnaast liggen er ook kansen op het gebied van economische groei, verduurzaming en toeristische ontwikkelingen. Hierbij wordt nadrukkelijk een rol weggelegd voor de burgemeester die als aanvoerder voorop zal moeten lopen om die kansen te pakken."

Bijzondere aantrekkingskracht

"Verder heeft de gemeente als woonplaats met al haar historische kenmerken in een groene omgeving een bijzondere aantrekkingskracht op mij en mijn gezin. Ik ben vanuit de financiële dienstverlening, vanaf 2006 in combinatie met het raadslidmaatschap, overgestapt naar het openbaar bestuur door in 2013 als wethouder aan de slag te gaan in de gemeente Kerkrade. In 2021 ben ik vervolgens waarnemend burgemeester geworden in de gemeente Simpelveld."

Toegankelijk, transparant en inlevend

"Ik ga me inzetten om de genoemde kansen te kunnen benutten. Dat zal ik deels als portefeuillehouder kunnen doen maar vooral ook als verbinder binnen het College, met de raad en zeker niet op de laatste plaats met alle partners en stakeholders die onontbeerlijk zijn in de samenwerking. Voor de inwoners maar ook voor alle ondernemers, verenigingen en instanties uit het maatschappelijk middenveld wil ik de verbinding zijn tussen hen en het gemeentelijk bestuur en ambtelijke organisatie. Daarnaast zal ik er alles aan doen om te worden ervaren als een toegankelijk, transparante en inlevend persoon. We doen het uiteindelijk voor de mensen in de gemeenschap.”

Dion Schneider is op 12 juli begonnen als burgemeester in Maasgouw. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.