Nieuwe burgemeester Nieuwegein gestart

“Nieuwegein is een groeigemeente in de provincie Utrecht waar groen en stadsleven bij elkaar komen. De twee oorspronkelijke dorpen Jutphaas en Vreeswijk worden verbonden door nieuwe wijken en het stadshart. Het winkelcentrum Cityplaza trekt bezoekers uit alle windstreken in Nederland. Door de centrale ligging in het land en de goede bereikbaarheid vestigen bedrijven zich graag in Nieuwegein. Er is daarom veel bedrijvigheid. De stad heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld waarbij bedrijven werden omgebouwd in woonruimte. Ook nu wordt er flink gebouwd in de gemeente. Er staan mooie projecten op stapel. Tegelijkertijd investeert de gemeente in betere buurten en ondersteunt het de verschillende organisaties en verenigingen die actief zijn in Nieuwegein. 

Marijke van Beukering-Huijbregts
Marijke van Beukering-Huijbregts, nieuwe burgemeester van Nieuwegein

Nieuwegein is hard gegroeid de afgelopen jaren. Ik neem een hele mooie positie van mijn voorganger Frans Backhuijs over. Hij heeft een aantal flinke stappen gezet bijvoorbeeld door mee te doen aan het programma Leefbaarheid en Veiligheid. Op die ingeslagen weg ga ik zeker door. Want de snelle groei van de gemeente brengt ook de nodige uitdagingen met zich mee. De komende jaren blijft het terugdringen van criminaliteit een speerpunt. Net als het helpen van onze jeugd om een goede start te maken op school, werk en sociaal. Daarvoor zet ik mijn netwerk in Den Haag in en zal ik de belangen van Nieuwegein goed op de kaart zetten.
 
Ik wil mij de komende jaren inzetten voor een inclusieve gemeente. Een gemeente waar iedereen zich thuis voelt, waar iedereen gelijk is en mensen zich veilig kunnen voelen. En waar we samen stappen zetten om dit nog beter te maken. Want daar geloof ik in, samenwerken voor een betere toekomst. We leven in een wereld met veel uitdagingen. Armoede, een energie- en klimaat uitdaging, opvang van vluchtelingen, inflatie. Zomaar een paar thema’s die het leven er niet makkelijker op maken en waardoor we elkaar wat uit het oog kunnen verliezen. Ik ga proberen om mijn ogen wijd open te houden en samen met iedereen dat te doen wat mogelijk is. Je zult me daarom als het kan veel buiten zien en in gesprek gaan met inwoners, ondernemers en organisaties.”
 
Marijke van Beukering-Huijbregts is 5 juni begonnen als burgemeester in Nieuwegein. Wil je haar succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op de LinkedIn-pagina van BZK