Nieuwe burgemeester Nunspeet gestart

“Ik ben in de afgelopen periode echt van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten gaan houden. De grote maatschappelijke betrokkenheid van de inwoners, het oprecht ‘omzien naar elkaar’, een rijk verenigingsleven, de vele vrijwilligers op diverse terreinen, de vele innovatieve bedrijven en natuurlijk de prachtige natuur, ik geniet er elke dag van.

Celine Blom burgmeester Nunspeet

Als Statenlid van de Provincie Gelderland werd ik in het voorjaar van 2022 door de commissaris van de Koning gepolst of het waarnemend burgemeesterschap van Nunspeet iets voor mij zou zijn. Ik heb direct ‘ja’ gezegd, en heb er nog geen moment spijt van gehad! Met volle overtuiging heb ik vervolgens gesolliciteerd naar het burgemeesterschap van Nunspeet.

Het besturen zit in mij. Hiervoor was ik directeur-bestuurder van een samenwerkingsverband van 24 scholen en 6 gemeenten. Sinds 2015 was ik lid van de Provinciale Staten in Gelderland, en vanaf 2019 fractievoorzitter. Mijn eerste ervaring deed ik op als voorzitter van een lokale partij in Barneveld. Mijn droom is de wereld een beetje mooier achter te laten dan je hem aantreft.

Regionale samenwerking is een belangrijk speerpunt in de ontwikkeling van de gemeente Nunspeet. Graag zet ik me in als burgemeester om Nunspeet verder op de kaart te zetten in samenwerking met andere gemeenten en ook met de regio Zwolle en de provincie Gelderland. Als burgemeester vind ik met name de verbindende rol belangrijk. Het afgelopen jaar heb ik als waarnemer me verdiept in de Nunspeetse samenleving en kennis gemaakt met velen. Ons collegeprogramma heeft als titel ‘Samen meer voor elkaar’. En daar wil ik mij als voorzitter van college en gemeenteraad, maar ook als ‘burgermoeder’ en verbinder actief voor inzetten.”

Céline Blom begon gisteren als burgemeester in Nunspeet. Wil je haar succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op de LinkedIn-pagina van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.