Nieuwe burgemeester Barendrecht gestart

“Barendrecht is een prachtige gemeente aan de rand van Rotterdam, met veel mooie natuur, betrokken inwoners, sport en cultuur en een rijk verenigingsleven. Met bijna 50.000 inwoners kent ook Barendrecht de uitdagingen van de grote steden. Denk aan de ligging naast Rotterdam en de problematiek die dat met zich meebrengt in een vol en druk gedeelte van de randstad. Ook op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid, bedrijvigheid, woningaanbod, sociale samenhang et cetera. Kortom, er is in Barendrecht een volle agenda met vele uitdagingen.

Schneider Barendrecht

Ik ben in december 60 jaar geworden. Ik woon al sinds mijn 4e jaar in Rotterdam en ben daar dus opgegroeid. Na de middelbare school heb ik Economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Barendrecht is enorm gegroeid, maar ik zie dat in die groei veel van het karakter van Barendrecht behouden is gebleven. Het is nog steeds een uniek dorp. Inwoners zijn trots op de identiteit van hun dorp en zijn gehecht aan de sfeer en de menselijke maat. Het behoud en het versterken van dat gevoel, terwijl tegelijk allerlei veranderingen op allerlei gebieden op ons afkomen, is wat mij betreft de leidraad.
 
Ik vind het eervol om als burgemeester bij te dragen aan de ontwikkeling van het mooie dorp. Juist ook als Barendrechter tussen de Barendrechters, door actief de inwoners op te zoeken en de verenigingen en organisaties waarin zij actief zijn. Die combinatie is wat me ook trekt aan het burgemeesterschap. Ik ben een burgemeester die er letterlijk wandelend of fietsend op uitgaat en ga graag met mensen in gesprek.” 
 
Ronald Schneider begint vandaag als burgemeester in Barendrecht. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op de LinkedIn-pagina van BZK.