Nieuwe burgemeester Son en Breugel gestart

Op 11 april is mw. Suzanne Otters-Bruijnen gestart als burgemeester van de gemeente Son en Breugel. Ze stelt zich kort voor.

Suzanne Otters-Bruijnen
Beeld: ©Ministerie BZK

"Son en Breugel ligt in een bosrijke natuur en is een groene gemeente met een dorps karakter en vriendelijke uitstraling. De gemeente heeft een actief verenigingsleven. Gelegen in de innovatieve Brainport regio behoort Son en Breugel door het bedrijventerrein Ekkersrijt tot één van de economische toplocaties van Nederland. Ik kijk ernaar uit als burgemeester in het mooie Son en Breugel aan de slag te gaan."

"Politiek is mij niet vreemd"

"Ik ben geboren en getogen in Waalre (regio Brainport Eindhoven) en woon nu nog in Vught. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen in de leeftijd van 12 tot 20. Ik ben afgestudeerd in Nederlands Recht en Notarieel Recht en heb gewerkt als kandidaat-notaris in Eindhoven. Ook heb ik 2,5 jaar in Zwitserland gewoond en gewerkt bij ING Barings Private Bank in Zürich. Dankzij de ervaringen, die ik heb mogen opdoen in de gemeenteraad in Vught en aansluitend in Brabantse Provinciale Staten, is de politiek mij niet vreemd. Sinds vorig jaar was ik Gedeputeerde in Noord-Brabant met de portefeuilles Mobiliteit, Organisatie en Europese Programma’s."

Samen voor een duurzame en inclusieve samenleving

"Son en Breugel is bestuurlijk zelfstandig en staat er economisch goed voor, dat moet behouden blijven. Ik wil er voor zorgen dat Son en Breugel op de kaart blijft, ook buiten de gemeentegrenzen. Ik wil de aanjager zijn tot samenwerking en vernieuwing. Samen gaan we voor een duurzame en inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet."
 
"Daarnaast wil ik er zijn voor iedereen in Son en Breugel, betrokken zijn in de gemeenschap, ik wil weten wat er speelt en met de inwoners in gesprek gaan. Daarom zijn we voornemens deze zomer al in Son en Breugel te komen wonen. Veiligheid van de inwoners is prioriteit. Met mijn achtergrond als jurist zal ik scherp zijn op de openbare orde, veiligheid en handhaving. Verder wil ik de verbinder zijn binnen de lokale politiek door samenleving en bestuur dichter bij elkaar brengen. Waarbij het mooi zou zijn als ook jongeren aanhaken."

Inmiddels is Suzanne Otters-Bruijn begonnen als burgemeester van Son en Breugel. Wilt u haar succes wensen of heeft u een tip? Ga dan naar het bericht op LinkedIn.