Nieuwe burgemeester Texel gestart

Woensdag 20 december is Mark Pol gestart als burgemeester van Texel. Hij stelt zich kort voor.

Burgemeester Mark Pol van Texel
Beeld: ©Gemeente Texel

"Op Texel heb ik mij altijd thuis gevoeld. Ik groeide op in Almere, maar kwam van kleins af aan op het eiland voor dagjes uit of vakanties. Ik ging politicologie en macro-economie studeren in Amsterdam, maar bleef in Almere wonen. Daar werd ik ook politiek actief, eerst als fractie-assistent en later als gemeenteraadslid. Na mijn studie mocht ik wethouder worden in Almere, en dat heb ik vijf en een half jaar met veel plezier gedaan. Daarna heb ik het openbaar bestuur een aantal jaar verlaten. Ik werkte bij een projectontwikkelaar en als adviseur in het publieke domein. Ik deed dus opdrachten voor ministeries, provincies en gemeenten, maar wilde eigenlijk altijd terug naar het openbaar bestuur. Het leek me bijzonder om burgemeester te zijn, maar ik wilde dit alleen worden in een gemeente waar ik veel gevoel bij heb."

Bijdragen aan balans

"De gemeente Texel is prachtig, en staat er goed voor. Tegelijkertijd zijn er best een aantal uitdagingen, zoals het bewaken van de balans tussen de toeristische drukte en een prettig leven voor de inwoners. Ik wil graag bijdragen aan die balans, maar er vooral voor zorgen dat ik Texel aan het einde van mijn termijn net iets mooier en beter achterlaat dan hoe ik het aantrof. Dat wil ik graag, en vooral, samendoen. Met het college en de gemeenteraad, maar vooral ook met inwoners en ondernemers."

Knopen doorhakken

"Een moderne gemeente luistert goed naar haar inwoners, en werkt op basis van vertrouwen. Dat mag van mij worden verwacht. Tegelijkertijd zijn er soms tegenstrijdige belangen, en dan is het nodig een knoop door te hakken. Ook dat mag van mij worden verwacht. Kortom: ik wil benaderbaar en besluitvaardig zijn. Ik denk dat Texelaars dat van hun burgemeester verwachten."

Mark Pol begint vandaag als burgemeester van Texel. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter bij het bericht op LinkedIn.