Nieuwe burgemeester Midden-Delfland gestart

Maandag 18 december is Fenna Noordermeer gestart als burgemeester van Midden-Delfland. Zij stelt zich kort voor.

Burgemeester Fenna Noordermeer Midden-Delfland
Beeld: ©Gemeente Midden-Delfland

"Midden-Delfland is een bijzondere gemeente. Als eerste gebied in Nederland heeft het de status bijzonder provinciaal landschap gekregen. Tegelijkertijd ligt Midden-Delfland in het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Hoe zorgen we ervoor dat we ons landschap toch open en groen houden? Met die vraag heb je mij te pakken. Ik ben opgegroeid tussen de boeren en heb lang gewerkt in de Randstad. Ik zie het als mijn opdracht samenwerking tussen deze twee unieke werelden tot stand te brengen."

Diversiteit en inclusiviteit

"Ik ben er trots op dat ik burgemeester mag zijn van deze prachtige gemeente. Alle aspecten van mijn leven en loopbaan komen samen in dit bijzondere ambt. Ik ben geboren en getogen op het platteland in Noord-Holland. Daarna trouwde ik en verhuisde ik naar het Westland, waar ik werkte in de zakelijke dienstverlening en als ambtenaar. Als bestuurder van PEP Den Haag zag ik het belang van vrijwilligerswerk. Daarnaast heb ik mij beziggehouden met het bevorderen van diversiteit, inclusiviteit en emancipatie. Als werkende moeder van vier kinderen ervaarde ik de emancipatie van de vrouw in de praktijk."

Naar elkaar luisteren 

"Als boegbeeld van Midden-Delfland zal ik me binnen en buiten de gemeente ten volle inzetten om Midden-Delfland op de kaart te zetten. Ik zie het ook als een belangrijke taak om samen met buurgemeenten de toekomst van de 'groene long' die Midden-Delfland is te bewaken. We moeten dit bijzondere landschap open en groen houden. Dat krijgen we alleen voor elkaar door naar elkaar te luisteren, ons oordeel uit te stellen en samen te werken. Ik streef ernaar om daarbij alle inwoners te betrekken, ook de jeugd. Aan de slag!"

Passie en energie

"In de komende periode wil ik een waardige en liefdevolle burgermoeder zijn. Die haar rol en taak vol passie en energie voor de gemeenschap oppakt. In mooie tijden, maar als dat nodig is ook op moeilijke momenten. Ik sta open voor iedereen en wil actief luisteren naar de idee├źn, zorgen en ontwikkelingen in onze mooie gemeente Midden-Delfland."

Fenna Noordermeer begint vandaag als burgemeester van Midden-Delfland. Wil je haar succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter bij het bericht op LinkedIn.