MAST-dag 2023: in gesprek gaan met de kritische burger

Op 16 november was de MAST-dag, een dag waarop gemeenten bij elkaar komen om te leren hoe ze beter kunnen omgaan met onderwerpen als onrust en ongenoegen. Het centrale thema van deze editie was In gesprek gaan met de kritische burger.

Collage MAST-dag 2023
Beeld: ©BZK

Burgemeester Ahmed Marcouch (Arnhem) trapte de dag af en sprak over het belang van een stabiele maatschappij. Dat blijft iets waar we continu aan moeten werken. Een groeiend aantal burgers voelt zich niet meer gezien door de overheid. Dit is niet wenselijk voor een goed functionerende democratie.

Interactie

De dag had een hoog interactief gehalte, waarbij aanwezigen werden uitgenodigd om mee te doen met onder meer toneelstukken en waarbij er uitgebreid kon worden genetwerkt. Een uitgebreidere impressie van de dag is te vinden op de (nieuwe) website van het Ondersteuningsnetwerk Maatschappelijke Onrust.