Nieuwe burgemeester Hendrik-Ido-Ambacht gestart

Donderdag 23 november is Patrick van der Giessen gestart als burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Hij stelt zich kort voor.

Burgemeester Patrick van der Giessen van Hendrik-Ido-Ambacht
Beeld: ©Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht

"De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ligt me aan het hart. In 1974 werd ik hier geboren, in een echte Ambachtse familie. Mijn ouders hebben mij altijd meegegeven dat het belangrijk is jezelf in te zetten voor de maatschappij. En: dat het belangrijk is dat je actief bent! Ik heb altijd met veel plezier gevolleybald in Ambacht, en ik zou dat graag nog gedaan hebben als mijn knieën er niet anders over hadden gedacht dan de rest van mijn lichaam."

Iets kunnen betekenen

"Mijn middelbareschooltijd had ik dan ook meer aandacht voor sport dan voor school, wat er onder andere toe leidde dat ik werd opgeroepen voor de een-na-laatste lichting dienstplichtigen. Na mijn diensttijd en rechtenstudie werkte ik als jurist bij een woningcorporatie, en werd ik raadslid in de gemeente. Daar heb ik ervaren hoe mooi het is om iets te kunnen betekenen voor je gemeente en haar inwoners. Ik ervaarde ook hoe leuk het is dat samen met anderen te mogen doen." 

Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar

"Ik ga me ervoor inzetten dat we in Ambacht naar elkaar en anderen blijven luisteren. Niet om direct te reageren, maar om elkaar eerst beter te begrijpen. Ik zal zelf ook benaderbaar en aanspreekbaar zijn. Ik wil namelijk dat we in Ambacht niet tegenover elkaar zitten, maar naast elkaar. Niet alles is mogelijk en soms ben je het niet met elkaar eens, maar het grote doel is altijd gelijk: het beste voor Ambacht. We doen ons best, en delen hetzelfde uitzicht."

Patrick van der Giessen begint vandaag als burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.