Nieuwe burgemeester Leiderdorp gestart

Dinsdag 14 november is Tjarda Struik gestart als burgemeester van Leiderdorp. Zij stelt zich kort voor.

Burgemeester Tjarda Struik van Leiderdorp
Beeld: ©Gemeente Leiderdorp

"Leiderdorp is een unieke gemeente die dorpse charme combineert met de dynamiek van de stad. De gemeente heeft bovendien een rijke historie, die bijna 1250 jaar teruggaat. Door haar inwoners wordt Leiderdorp beschreven als een mooie en vriendelijke plek. Met deze beschrijving voel ik een sterke verbondenheid."

Beperkt zicht

"Mijn zicht is beperkt, maar dat zegt niets over mijn visie en inzicht. Door mijn lokale ervaring als gemeenteraadslid in Zeist en mijn landelijke ervaring als lid van het aanjaagteam ter bevordering van politieke participatie van mensen met een beperking, begrijp ik het belang van netwerken en verbinding. Als 'blindfluencer' ben ik gewend om de kracht van sociale media te gebruiken om inclusiviteit en diversiteit te bevorderen."

Participatie van inwoners

"Ik wil Leiderdorp positioneren als een toonaangevende gemeente die niet alleen bekend staat om haar veiligheid, aantrekkelijk wonen en de verbinding tussen inwoners, maar ook door haar inclusiviteit. Ik streef ernaar de participatie van álle inwoners te vergroten. Dit kan door barrières weg te nemen en iedereen te betrekken bij het gemeenschappelijke doel om Leiderdorp verder te laten bloeien."

Hoorbaar, zichtbaar en merkbaar

"In mijn ambtstermijn zal ik hoorbaar, zichtbaar en merkbaar zijn in Leiderdorp. Hoorbaar door actief te luisteren naar de zorgen en wensen van de inwoners. Zichtbaar door mijn aanwezigheid op sociale media én in het dagelijkse leven. En merkbaar door Leiderdorp transparanter te maken en meer jongeren te betrekken bij het openbaar bestuur. Zo wil ik een waardevolle bijdrage leveren aan de toekomst van Leiderdorp."

Tjarda Struik begint vandaag als burgemeester van Leiderdorp. Wil je haar succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.