Nieuwe burgemeester Heerde gestart

Vandaag begint dhr. Olaf Prinsen als burgemeester van Heerde. Hij stelt zichzelf kort voor.

Burgemeester Olaf Prinsen Heerde
Beeld: ©Gemeente Heerde

"Heerde is gewoon een prachtige gemeente, waar veel te doen is en waar je de gemeenschapszin merkt. Als geboren Apeldoorner kende ik Heerde natuurlijk al. Ook in mijn tijd als wethouder werkten we met Heerde samen. Maar de profielschets wekte mijn echte interesse om voor het burgemeesterschap te gaan. Er werden kwaliteiten gevraagd die ik volgens mij kan bieden. Maar na het lezen zijn we natuurlijk ook in de gemeente gaan kijken. En vanaf dat moment zijn we er wekelijks te vinden. Op het Heerdelijk festival dit voorjaar, in de horeca, op de hei met de hond en ik leid al graag mensen rond. Behalve dat ik trots ben op het feit dat ik burgemeester in deze mooie gemeente mag zijn, kijken we er als gezin ook naar uit binnenkort te verhuizen en onderdeel te worden van die gemeenschap. Onze zonen zitten al op scouting."

Handelen vanuit 'samen'

"Al jong werd ik politiek actief. Ik studeerde staats- en bestuursrecht en werkte voor de vereniging van recreatieondernemers. Op mijn 26ste werd ik wethouder in Apeldoorn, wat ik vijf jaar ben gebleven. Het waren zware tijden met een crisis dankzij een tekort op grondzaken. Ik ben er trots op dat we met het team van B&W over verschillen heen zijn gestapt en de financiën op orde brachten. Na mijn wethouderschap werd ik directeur van de NVRD, de vereniging voor afval- en reinigingsmanagement. Deze vereniging behartigt de belangen van de publieke afval en reinigingsbedrijven. Na dit vijf jaar gedaan te hebben werd ik directeur van Jeugdzorg Nederland, wat ik tot 1 oktober deed. Een heftige wereld, waar we er onvoldoende kunnen zijn voor de meest kwetsbare kinderen en gezinnen. We hebben een verandering teweeg gebracht om meer samen op te trekken. Onderling als aanbieders, maar ook met partners als beroepsorganisaties, vakbonden en gemeenten. Niet denken en handelen vanuit tegenstellingen, maar uit de overtuiging dat je samen het beste voor hebt."

Er zijn voor de inwoners

"Tijdens mijn periode als burgemeester van de gemeente Heerde wil ik er natuurlijk vooral zijn voor de inwoners. De kwaliteiten koesteren als zelfstandige gemeente en de samenwerking zoeken met anderen bij de grote uitdagingen. Zorgen dat inwoners mee kunnen doen met het maken van beleid, waarbij iedere rol en verantwoordelijkheid tegelijk duidelijk is. Maar ook het zijn van burgervader op de momenten dat het ertoe doet. Wanneer inwoners steun kunnen gebruiken wil ik er zijn. Juist die verschillende rollen maken het ambt zo interessant en uitdagend. En die rollen goed vervullen is al een hele uitdaging, waarbij ik niet kan wachten te starten." 

Olaf Prinsen begint vandaag als burgemeester in Heerde. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.