Nieuwe burgemeester Heerenveen gestart

Vandaag begint mw. Avine Fokkens-Kelder als burgemeester van Heerenveen. Zij stelt zichzelf kort voor.

Burgemeester Avine Fokkens-Kelder
Beeld: ©Gemeente Heerenveen

"Heerenveen is een gemeente waar sportminded Nederland en Fryslân niet omheen kunnen. Die soms zelfs de ogen van de hele wereld op zich weet te vestigen als er geschaatst wordt in Thialf. Waar je het Friese volkslied op de tribunes hoort. Maar Heerenveen is veel meer dan sport. Het is een gemeente waar volop gerecreëerd kan worden. Op het water, maar ook in de bossen van Oranjewoud - dé pronkzaal van Fryslân - de heide van Katlijk en de graslanden van De Deelen. Een gemeente met mooie musea, cultuur, fantastische evenementen en gezellige dorpsfeesten. Een gemeente met enerzijds een stedelijk hart met de daarbij behorende uitdagingen op het gebied van openbare orde en veiligheid. Anderzijds is Heerenveen ook een gemeente met kleinere unieke kernen met een meer landelijk karakter. Stuk voor stuk hechte en actieve gemeenschappen. Het is een gemeente met een geschiedenis. Een gemeente die haar naam dankt aan drie ambitieuze en ondernemende heren die in 1551 de Schoterlandse Veencompagnie oprichtte; de oudste hoogveenkolonie van Nederland. En Heerenveen is heden ten dage nog steeds een zeer ondernemende en ambitieuze plaats met veel toonaangevende bedrijven en veel midden- en kleinbedrijven. Bedrijven met toekomstperspectief; die vooruit kijken op het gebied van circulaire economie en duurzame energie. We kunnen gerust stellen dat Heerenveen niet alleen een belangrijke economische motor is voor Fryslân, maar voor heel Noord Nederland. Kortom, een gemeente die alles in zich heeft; een Gouden Plak."

Hart voor Fryslân

"Ik ben geboren in  Utrecht als jongste van een gezin met drie meiden. Op zesjarige leeftijd verhuisde ik met mijn ouders en zussen naar Rolde, een dorp in Drenthe. Na de middelbare school ging ik studeren in Groningen. En na de studie (rechten) ben ik verhuisd naar Ljouwert. En nu, 27 jaar later, woon ik daar nog. Nog wel, want we gaan natuurlijk verhuizen naar de gemeente Heerenveen. Kortom, ik ben een import Fries die haar hart heeft verpand aan Fryslân. Voor deze provincie en haar inwoners wilde ik mij inzetten. En dat heb ik twaalf jaar met de volle overtuiging gedaan in de provinciale politiek; als Statenlid en als gedeputeerde. Als gedeputeerde heb ik mij hard gemaakt voor onder andere de bereikbaarheid van Fryslân. Voordat ik gedeputeerde werd heb ik zeventien jaar gewerkt bij de rechtbank te Leeuwarden."

Verder (uit)bouwen

"Ik wil samen met de raad, het college, de ambtelijke organisatie, de buurgemeenten en vooral samen met de inwoners, de ondernemers en organisaties verder bouwen aan Heerenveen. Ook wil ik bijdragen in het verder uitbouwen van de sterke economische positie die Heerenveen heeft. En samen met het college wil ik zichtbaar zijn in Den Haag en Brussel. Ze moeten daar het Friese Haagje goed voor de bril hebben. En ik beschouw het als mijn opdracht dat iedereen zich thuis voelt, aan de maatschappij kan deelnemen en zich veilig weet."

Toegankelijke burgemeester

"Ik wil dicht bij de mensen staan, er voor ze zijn in goede en slechte tijden. Maar er ook zijn voor die mensen die in de verdrukking dreigen te komen. Ik wil een toegankelijke burgemeester zijn en daarbij een echte burgermoeder zijn. Ik wil er zijn als er iets te vieren is, maar ook als er verdriet is. Ik wil investeren in de relatie die wij als eerste overheid met onze inwoners en ondernemers hebben. De komende periode wil ik de gemeente in om kennis te maken met de inwoners, de ondernemers, dorpsbelangen, organisaties en verenigingen. Horen wat er speelt en wat er leeft onder de mensen. Welke zorgen hebben zij, maar ook welke kansen zien zij. Ik ga dus vooral eerst luisteren."

Avine Fokkens-Kelder begint vandaag als burgemeester in Heerenveen. Wil je haar succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.