Nieuwe burgemeester Bladel gestart

Vandaag begint dhr. Maurits van den Bosch als burgemeester van Bladel. Hij stelt zichzelf kort voor.

Burgemeester Maurits van den Bosch Bladel
Beeld: ©Gemeente Bladel

"De gemeente Bladel heeft alles te bieden wat hoort bij een gemeenschap in Brabant: gemoedelijkheid, hardwerkende mensen, een actief verenigingsleven met vele vrijwilligers, prachtige natuur, landbouw en veel bedrijvigheid. Een mix waar je als burgemeester alleen maar blij en gemotiveerd van wordt. De vijf kernen zijn heel verschillend, met gastvrijheid als grote gemene deler. Dat sluit goed aan bij mijn achtergrond op het gebied van dienstverlening en hostmanship. Mensen laten voelen dat ze welkom zijn, is voor mij heel belangrijk. Tijdens mijn opleiding aan de Hogere Hotelschool in Den Haag leerde ik veel over die gastvrijheid, maar ook over management en bedrijfsorganisatie. Als raadslid leerde ik de lokale politiek goed kennen. Ik zet deze kennis en ervaring graag in als burgemeester van Bladel."

Brainportregio

"De gemeente Bladel neemt een heel belangrijke plaats in aan de rand van de Eindhovense Brainportregio. Dat vraagt om een open houding naar buiten. Ik wil daar als burgemeester een ambassadeursrol in pakken, terwijl ik vooral ook binnen de gemeente aandacht en oplossingen wil hebben voor de bekende problematiek van de kleine kernen. Hoe hou je het voorzieningenniveau hoog en hoe blijft het ook op de langere termijn mogelijk voor jongeren om in hun eigen gemeente te kunnen blijven wonen? Ook daar wil ik me voor inzetten."

Goede gesprekspartner

"Het is mijn doel om snel de balans te vinden tussen de rollen van burgervader en bestuurder. Maar ook van een goed gesprekspartner voor het bedrijfsleven, samen met de verantwoordelijke wethouders. En vooral wil ik een burgemeester zijn die de inwoners ziet en hoort. Die luistert naar wat nodig is om fijn in Bladel te kunnen wonen, werken en recreëren." 

Maurits van den Bosch begint vandaag als burgemeester in Bladel. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter op het bericht op LinkedIn.