MAST-dag magazine

Is er op dit moment sprake van chronocentrisme? Oftewel, zijn we van mening dat onze tijd uitzonderlijk is? Het interessante is dat bijna iedere generatie dat over zijn eigen tijd zegt. Toch meent Ellen van Doorne, directeur van de directie Democratie & Bestuur bij BZK dat de tijd waarin we leven anders is dan de tijden hiervoor. In het online magazine  dat is verschenen over de eerste jaarlijkse landelijke MAST-dag (Dag van de Maatschappelijke Stabiliteit) van 10 november jongstleden, legt zij uit waarom.

MAST-dag panelgesprek
Beeld: ©BZK / Martien Versteegh

Wat leerden we tijdens deze dag? Dat je eigenlijk niet kunt spreken over dé avondklokrellen, want dat er in ieder stad iets anders aan de hand was. Dat de rol van sociale media weliswaar ingewikkeld, maar ook niet nieuw is. De Arabische Lente werd aangejaagd door het gebruik van mobiele telefoons en sociale media.
Ook kwam aan bod dat polarisatie een gezond onderdeel van een democratie is. En hoe belangrijk het is te luisteren naar de mensen die de straat opgaan om te demonstreren of protesteren. Ze hebben iets te vertellen.

Lees nog veel meer, bekijk de fotorapportage en deel het online magazine met collega's voor wie het onderwerp maatschappelijke stabiliteit relevant is.