Nieuwe burgemeester in Alphen-Chaam

Drs. L. (Lieke) Schuitmaker start vandaag als burgemeester van de gemeente Alphen-Chaam. Een kennismaking met de nieuwe burgemeester.

“Alphen-Chaam is een geweldige gemeente! De mensen zitten vol energie, ideeën, ondernemingszin. Ze houden samen de dorpen gezellig, organiseren carnaval, runnen sportclubs, brouwen hun eigen bier. En de natuur is indrukwekkend, met een mix van veel bossen en open velden met eindeloos uitzicht. Kortom, ik voel me echt een geluksvogel dat ik in Alphen-Chaam aan de slag mag."

"Ik heb 13 jaar voor de Europese Unie gewerkt, eerst in Den Haag voor het Europees Parlement en daarna in Brussel voor de Europese Commissie. Toen kwam ik, min of meer per ongeluk, bij de gemeente Drimmelen terecht. Ik werd gevraagd als vervanger bij ziekteverlof. Wat me meteen enorm trok is dat veel van de dingen die je doet voor je inwoners, ook zo duidelijk merkbaar zijn en echt een verschil kunnen maken voor mensen. Of het nou het regelen van een woningaanpassing voor een ziek kind is, een veiligere fietsoversteek over een drukke weg, of het oprichten van een VVV voor toeristen. Mensen hébben er ook echt iets aan, merken er dagelijks iets van. "

Onderdeel van de gemeenschap

"De manier waarop ik burgemeester wil zijn is echt onderdeel worden van de gemeenschap. Ik wil van mensen leren, doorvragen over wat er goed gaat en beter kan, en echt luisteren naar wat hen bezighoudt en wat belangrijk voor ze is. Waarna ik mijn stinkende best ga doen om dat wat op het bordje van de gemeente ligt, ook zo goed mogelijk uit te voeren. Ik ga mij er voor 200% voor inzetten dat de dingen die het leven in een dorp zo fijn maken, behouden blijven.

Lieke Schuitmaker begint vandaag als burgemeester in Alphen-Chaam. Wilt u haar succes wensen of heeft u een tip? Laat een reactie achter op de LinkedIn van het ministerie van BZK