Marieke Teunissen-Willemsen start als burgemeester in Scherpenzeel

Mevrouw M.C. (Marieke) Teunissen-Willemsen is gestart tot burgemeester van de gemeente Scherpenzeel. De benoeming is ingegaan op 15 december 2022. Een kennismaking met de nieuwe burgemeester.

“De keuze voor Scherpenzeel is voor mij een heel logische geweest. Ik ben er opgegroeid en ik voel me er nog altijd erg thuis. Scherpenzeel is een prachtige groene gemeente midden in het land, waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Ik ben vertrouwd met de gevoeligheden en de verschillen in politieke en levensbeschouwelijke overtuigingen, maar ik weet ook hoe nuchter en warm de Scherpenzeelse samenleving is."

"Mijn achtergrond ligt met name in de vastgoedsector. Voordat ik wethouder werd in Renswoude en later in Oudewater, heb ik gewerkt als adviseur Grondzaken en Vastgoed, zowel in het bedrijfsleven als voor de overheid. In die hoedanigheid deed ik de aan- en verkoop van onroerende zaken, onteigeningen, strategisch advies op gebied van grondzaken, gebiedsontwikkeling etc. De opleidingen heb ik o.a. gevolgd aan de Hanzehogeschool Groningen. Meer tot de verbeelding sprekend is wellicht mijn opleiding tot edelsmid, die ik gevolgd heb in zilverstad Schoonhoven. Dat ambacht is voor mij inmiddels verworden tot de leukst denkbare hobby."

Zelfstandige status

"Scherpenzeel is de laatste jaren veel in het nieuws geweest door de slepende discussie rondom de fusie met Barneveld. Nu het dorp zich weer kan concentreren op een langdurig zelfstandige status, wil ik vooral een bijdrage leveren aan het laten wederkeren van de rust, de eensgezindheid weer de boventoon te laten voeren en te werken aan herstel van vertrouwen. Binnen het dorp, maar zeker ook in de regio."

"Ik kijk ernaar uit om als boegbeeld van en voor de inwoners van de gemeente Scherpenzeel op te mogen treden, maar schep er ook oprecht plezier in om anderen een podium te geven. Collegiaal bestuur is van groot belang voor een goed functionerend gemeentebestuur en ik zal mij altijd inzetten voor een prettige sfeer. Ik geloof in de kracht van transparantie, vertrouwen en samen verder komen. Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor de verschillende meningen en invalshoeken, want pas wanneer het gehele plaatje op tafel ligt, kunnen de beste besluiten worden genomen.

"Samen met mijn man en kinderen kijk ik ernaar uit om ons te gaan vestigen in Scherpenzeel. Ik kan mij geen betere plek voorstellen om burgemeester te mogen zijn, dan in het dorp waarmee ik mij zo nauw verbonden voel!”

Marieke Teunissen-Willemsen is op 15 december begonnen als burgemeester in Scherpenzeel. Wilt u haar succes wensen of heeft u een tip? Laat een reactie achter via de LinkedIn pagina van het ministerie van BZK.