Eerste landelijke MAST-dag een succes

‘Samenleven is misschien wel het moeilijkste werkwoord dat er is.’ Met die woorden trapt burgemeester Mikkers van ’s Hertogenbosch de eerste MAST-dag (dag van de Maatschappelijke Stabiliteit) af op 10 november in de theaterzaal van het Koning Willem I-college met ruim honderd deelnemers.

De dag begint met een plenaire sessie over de avondklokrellen. Een term die onterecht suggereert dat alle onrust die ontstond na het invoeren van de avondklok hetzelfde was. Er zijn meningsverschillen, er ontstaan inzichten. De sfeer is goed, de betrokkenheid voelbaar.

Werksessies

In de middag kunnen de deelnemers aansluiten bij twee van de acht werksessies, variërend van dilemma’s in het demonstratierecht tot netwerken in de wijk opzetten en onderhouden. Een minimagazine over de dag volgt later, maar wie verdieping zoekt kan hier vast de presentaties bekijken die zijn gebruikt. Ook hebben we bij iedere sessie de meest relevante documenten van www.maatschappelijkestabiliteit.nl verzameld en gebundeld.

De dag stond weliswaar in het teken van ingewikkelde thema’s, maar ook van verbinding, goede gesprekken en de handen in elkaar slaan. En dat smaakt zeker naar meer.