Nieuwe burgemeester in Kapelle

C.G. (Constantijn) Jansen op de Haar is benoemd tot burgemeester van de gemeente Kapelle. De benoeming is ingegaan op 1 oktober 2022. Een kennismaking met de nieuwe burgemeester.
 

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van Kapelle.

“Kapelle heeft alles wat ik zocht in een gemeente. Niet te groot bijvoorbeeld. Met 13.000 inwoners kun je als gemeente, en als burgemeester, nog dicht bij de inwoners staan. Ik was op zoek naar een gemeente met veel landelijk gebied, maar ook met kernen waar iets te beleven valt. Kapelle zelf heeft veel leuke winkels en Wemeldinge bruist met zijn horeca en jachthaven."

"Wat ik ook belangrijk vind is dat het een gemeente is die beseft dat je niet alle taken alleen kunt uitvoeren. De gemeente werkt heel goed samen, juist ook op ambtelijk niveau, met de gemeenten in de buurt en in organisaties als “De Bevelanden” en OZO. Maar misschien nog wel belangrijker, de keren dat ik zeeland heb bezocht in het verleden was ik altijd erg enthousiast over de vriendelijkheid van de inwoners, en de trots die Zeeuwen voelen voor hun provincie."

Twente

"Ik ben opgegroeid in Twente in een klein hecht dorp (Tilligte) tussen Ootmarsum en Denekamp. Mijn ouders hebben mij een zeer politiek bewuste opvoeding gegeven, het is dus ook niet zo vreemd dat ik al vrij snel politiek geïnteresseerd raakte. Tijdens mijn studie, een lerarenopleiding Geschiedenis en Staatsinrichting, ben ik lid geweest van het landelijk bestuur van een politieke jongerenorganisatie en ben ik vier jaar gemeenteraadslid in de gemeente Utrecht geweest.

"Na mijn studie ben ik gaan werken bij een consultancy bureau en heb bij verschillende gemeenten binnen gekeken. De afgelopen zeven en een halfjaar ben ik hoogheemraad geweest bij het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Hier was ik met name betrokken bij de rioolwaterzuiveringen, klimaatadaptatie en duurzaamheid. Ik ben inmiddels bijna veertien jaar gelukkig getrouwd en heb twee kinderen."

Veel werkbezoeken afleggen

"Ik wil vooral in eerste instantie de gemeente heel goed leren kennen. Daarvoor wil ik het eerste jaar heel veel werkbezoeken afleggen aan bijvoorbeeld ondernemersverenigingen, agrariërs, scholen en kerken. Ik wil de samenleving kennen en vervolgens vanuit dat netwerk gaan toevoegen. Kapelle moet vooral zichzelf blijven, en ik hoop dat de inwoners het na mijn termijn een nog fijnere plek vinden om te wonen. Ook wil ik graag dat de inwoners van Kapelle weten dat de gemeente er voor hen is. De gemeente moet daarbij niet alleen oog hebben voor de plekken waar het licht brandt, maar juist voor de plekken waar het donker is.”

Constantijn Jansen op de Haar begon afgelopen zaterdag als burgemeester in Kapelle. Wil je hem succes wensen of heb je een tip? Laat een reactie achter via de LinkedIn van het ministerie van BZK