Burgemeester aan de slag: Krimpenerwaard

Pieter Paans is 20 januari begonnen als burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Als burgemeester wil hij de verbinding opzoeken tussen de inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties.

Burgemeester Paans
Beeld: ©Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

"Krimpenerwaard is een jonge gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het is in 2015 ontstaan door een samenvoeging van de gemeenten Nederlek, Ouderkerk, Vlist, Bergambacht en Schoonhoven. De gemeente telt 11 kernen; ieder met zijn eigen karakter. Deze diversiteit vind je ook terug in het landschap; het slagenlandschap, de natuurgebieden, de veenweide en de brede rivieren. Krimpenerwaard is met recht het Groene Hart van de randstad. Ik ben er in mijn kinderjaren veel geweest. Ook mijn schoonfamilie woont al vele generaties in de Krimpenerwaard. Het is voor mij dan ook een groot voorrecht om burgemeester te zijn van deze prachtige gemeente.

Ik ben 55 jaar geleden geboren en getogen in Werkendam aan de boorden van rivier de Merwede en dichtbij de Biesbosch. Het water speelt van jongs af een terugkerende rol in mijn leven. Ik kom uit een ondernemersfamilie en dat betekende dat ik als kind al vroeg de handen uit de mouwen moest steken. Ik ben mijn carrière begonnen bij een accountantskantoor gevolgd door 25 jaar bij een groot internationaal Japans elektronicaconcern.

Daarnaast ben ik afgelopen 20 jaar ook politiek actief geweest. Ik heb in deze tijd verschillende rollen mogen vervullen, waaronder steunfractie, bestuur, gemeenteraad, fractievoorzitter, rekenkamer en auditcie. De laatste acht jaar ben ik wethouder in verschillende gemeenten geweest. Eerst in mijn woongemeente Cromstrijen en daarna in Papendrecht en tevens regio bestuurder Drechtsteden.

Als burgemeester wil ik mij met hart en ziel gaan inzetten om er voor iedereen in de Krimpenerwaard te zijn. Ik vind het belangrijk om te weten wat er leeft en speelt in de wijken en kernen. Ik zie het als mijn opdracht om de verbindingen te leggen tussen inwoners, ondernemers, verenigingen, raadsleden en maatschappelijke organisaties om samen te werken aan onze toekomstige uitdagingen."