Collectieve norm tegen agressie en intimidatie nu ook specifiek voor raads- en Statenleden

De collectieve norm tegen agressie en intimidatie is uitgewerkt in een duidelijke A5 voor raads- en Statenleden.

Vrouw maakt stopgebaar met open hand
Beeld: ©Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties / Henriette Guest voor MinBzk

Agressie en intimidatie accepteren we niet. Daarom heeft het Netwerk Weerbaar Bestuur een collectieve norm voor decentrale politieke ambtsdragers tegen externe agressie en intimidatie ontwikkeld. De norm is verder uitgewerkt tot een praktische A5 voor raads- en Statenleden. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk waarom de collectieve norm belangrijk is voor hun werk en wat zij kunnen doen als zij met agressie en/of intimidatie geconfronteerd worden. De A5 kan door raads- en Statenleden zelf gedownload worden, maar kan ook door de griffier, burgemeester, commissaris van de Koning, of secretaris verspreid worden binnen hun organisatie.

De gehele collectieve norm tegen agressie en intimidatie voor politieke ambtsdragers is te vinden op de website van het Netwerk Weerbaar Bestuur.