Burgemeester aan de slag: Heiloo

Mascha ten Bruggencate begint vandaag als burgemeester van Heiloo. Als burgemeester wil zij blijven zoeken naar een manier om de mensen waar het over gaat te betrekken bij de besluitvorming. 

"Omdat ik in Alkmaar ben geboren en opgegroeid, heb ik gesolliciteerd op de vacature voor burgemeester van Heiloo. Ik kwam er vroeger vaak en ken het dorp en de regio goed. Ik wil graag burgemeester zijn op een plek waar ik iets mee heb. Heiloo is ambtelijk gefuseerd met Bergen, Uitgeest en Castricum. Deze samenwerking zal de komende jaren aandacht vragen. Door mijn ervaring in een stadsdeel weet ik hoe het is om ambtelijke ondersteuning te delen en te moeten samenwerken om plannen uit te voeren. Ik verwacht die ervaring goed te kunnen gebruiken.

Ik ben geboren en getogen in Alkmaar. In Leiden heb ik politicologie gestudeerd en vervolgens lange tijd in de financiële wereld gewerkt, met name in de kredietverlening. Ik ben 4 jaar deelraadslid in Amsterdam Centrum geweest en van 2014-2018 was ik gemeenteraadslid in de Amsterdamse gemeenteraad. Vanaf 2018 was ik stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Centrum. 

De gemeenteraad van Heiloo heeft een nieuwe werkwijze ingevoerd om meer inwoners bij de besluitvorming te betrekken. Ik vind dat een belangrijke stap. Het lokaal bestuur is nooit af, maar we moeten wel blijven zoeken naar een manier om de mensen waar het over gaat te betrekken bij de besluitvorming. Juist als er veel regionale samenwerking is, is transparante en duidelijke besluitvorming van belang. Ook ga ik mijn best doen om een goede relatie in de regio op te bouwen. 

In september verhuizen mijn man en ik naar Heiloo. Ik wil het dorp en haar inwoners en ondernemers graag goed leren kennen en de benaderbare burgemeester zijn die in de profielschets stond. Ik ben erg nieuwsgierig dus ga graag overal kijken en kennis maken."