Burgemeester aan de slag: Lelystad

Mieke Baltus is op 24 juni begonnen als burgemeester van Lelystad. Als burgemeester wil zij benaderbaar zijn en kijkt ze uit naar de samenwerking met de gemeenteraad bij de uitvoering van grote plannen.

"In Lelystad is ruimte. Het is de hoofdstad van Flevoland, de stad van kansen, van mogelijkheden en dus de stad waar ruimte is. Het is ook de stad van de nieuwe natuur, waar het heerlijk wonen en recreƫren is. Maar ook een ondernemende stad waar nog veel kan en waar de oorspronkelijke pioniersgeest nog echt voelbaar is. De eerste kennismakingen de afgelopen maanden voelen voor mij als een warm bad. Ik word met open armen ontvangen en ik heb een ongelooflijke zin om aan de slag te gaan. Ik ben opgegroeid in een gezin van agrarische ondernemers. Maar ben zelf politicoloog. Hiervoor was ik 8 jaar burgemeester van Heemskerk en daarvoor 6,5 jaar burgemeester van Uitgeest. Voordat ik burgmeester werd ben ik 5 jaar wethouder geweest in Heemskerk.

De kansen liggen voor het oprapen in Lelystad. Waar in de rest van Nederland vaak tegen grenzen (ruimtelijk vooral) wordt aangelopen, staat Lelystad juist bol van mogelijkheden en ruimte. Veel plannen zijn al gemaakt, neem bijvoorbeeld 'Lelystad Next Level'. Het komt nu aan op het uitvoeren daarvan. Daar wil ik graag met het gemeentebestuur mee aan de slag. Veiligheid is een belangrijk onderwerp. Om fijn in de stad te kunnen wonen en ondernemen is dat een basisvoorwaarde. Ik ga mij daar de komende jaren sterk voor maken.

Ik wil een toegankelijke burgemeester zijn en kijk uit naar een verdere kennismaking. Ook naar de gesprekken die ik ga voeren met zoveel mogelijk Lelystedelingen. Ik wil er voor ze zijn als er iets te vieren is, maar ook als er verdriet is. Inmiddels heb ik al een huis gekocht in Lelystad en heb zin in de verhuizing naar deze mooie stad."