Burgemeester aan de slag: Oostzaan

Marvin Polak is op 1 juni begonnen als burgemeester van de gemeente Oostzaan. Als burgemeester wil hij zich graag sterk maken voor alles wat Oostzaan zo geliefd maakt; de kleinschaligheid, het fijne wonen en de mooie tradities.

"Oostzaan is een mooie en karakteristieke gemeente met een dorps karakter. Wat mij opviel was de betrokkenheid van de inwoners bij de gemeente en de daarbij horende inzet in het vrijwilligerswerk en verenigingsleven. De nabijheid van twee zeer grote steden geeft een hoop voordelen op het gebied van economie en voorzieningen. Ik zie Oostzaan als een gemeente waar ik mij graag voor inzet en een samenleving waar ik, met mijn gezin, graag onderdeel van uitmaak.

Ik ben geboren en getogen Uithoornaar. Na mijn middelbare school heb ik de luchtvaartschool gedaan omdat ik piloot wilde worden. Na enige tijd voor Ryanair gevlogen te hebben, ben ik een IT bedrijf gestart met focus op automatisering voor mensen met een visuele beperking. Hiernaast ben acht jaar lang raadslid in Uithoorn geweest. Na mijn tweede periode als raadslid ben ik hier vier jaar wethouder geweest. Ten slotte ben ik de laatste drie jaar werkzaam geweest als algemeen directeur van de Mica groep, een IT organisatie die gespecialiseerd is in cloud hosting en IP dienstverlening. Ik woon samen met mijn vriendin en heb drie kinderen in de leeftijd van 17, 15 en 13 jaar. In mijn vrije tijd hou ik van uitgebreid koken, reizen, films- en series kijken en ben ik een groot supporter van Ajax.

Ik wil een grote rol spelen in het beschermen en versterken van wat alle Oostzaners lief is aan hun gemeente. De dorpse kleinschaligheid, het fijne woonklimaat, het gevoel je kinderen veilig op straat te kunnen laten spelen, het rijke verenigingsleven en de mooie tradities. Om dit te bereiken is een sterke en effici├źnte gemeente nodig met genoeg kennis en slagkracht. In een tijd dat er steeds meer taken naar gemeentes worden overgeheveld en de middelen schaars zijn is dit nog wel eens een flinke puzzel. Ook de nabijheid van grote steden met bijbehorende grote steden problematiek brengt voor Oostzaan de nodige uitdaging met zich mee. Maar wel een die ik graag met beide handen aangrijp.

Voor de inwoners van Oostzaan wil ik een toegankelijke burgemeester te zijn die graag luistert en meedenkt. In de samenwerking tussen bewoners, ondernemers, verenigingen en lokale politiek hoop ik een verbinder te zijn die samenwerkingen mogelijk maakt en kansrijke idee├źn faciliteert. Ik hoop snel met mijn gezin een onderdeel te zijn van de samenleving en ons Oostzaners te mogen noemen."