Burgemeester aan de slag: Landsmeer

Leon de Lange is op 17 mei geïnstalleerd als burgemeester van Landsmeer.  Hij wil een toegankelijke burgemeester zijn voor alle inwoners en wil het gesprek over de samenleving na Corona faciliteren.

Burgemeester de Lange

"De kleinschaligheid van Landsmeer doet mij heel erg denken aan het dorp waar ik ben opgegroeid. Iedereen kent elkaar, en het verenigingsleven is de spil van de samenleving. Hoewel er natuurlijk vele gemeenten zijn die zo functioneren, was voor mij de persoonlijke klik met de vertrouwenscommissie ook een hele belangrijke. Daarnaast willen mijn gezin en ik graag meer in de natuur wonen, wat met Het Twiske om de hoek natuurlijk enorm fijn is.

Vanaf jongs af aan ben ik actief geweest in de muziek. Eerst de lokale drumband en fanfare, later als beroepsmusicus gespeeld in een orkest van de Koninklijke Landmacht. Na mijn actieve beroep als musicus, ben ik de organisatiekant op gegaan. Uiteindelijk een internationaal impresariaat gehad, waar ik o.a. met de pianobroers Lucas & Arthus Jussen, celliste Quirine Viersen en harpist Remy van Kesteren heb gewerkt. Daarna ben ik in 2018 gestart als wethouder in de gemeente Weesp, die in 2022 bestuurlijk zal fuseren met de gemeente Amsterdam. Ik ben getrouwd met een musicus, ze speelt altviool in Amsterdam Sinfonietta, en ben de trotse vader van 4 lieve kinderen (12, 10, 8, 6). Hobby’s zijn muziek maken (drums, piano, gitaar), koken, tennissen, zeilen en heerlijk op de bank een goede serie of film kijken.

Ik zou willen bereiken dat alle inwoners mij weten te vinden op een toegankelijke en laagdrempelige manier. Dat mijn gezin en ik zo snel mogelijk onderdeel worden van de samenleving. Dat de inwoners, organisaties, bedrijven en gemeente met elkaar het gesprek aangaan over de tijd na corona."