Burgemeester aan de slag: Voorschoten

Nadine Stemerdink is op 17 mei begonnen als burgemeester van Voorschoten. Als burgemeester wil zij het verschil maken in het leven van de inwoners Voorschoten. Ze voelt zich op haar positie verantwoordelijk om iets goeds te doen voor de inwoners van haar gemeente en hen verder te helpen.

Burgemeester Stemerdink

“Voorschoten is een hele fijne gemeente met zoveel moois. Ik heb gesolliciteerd omdat ik mij daar zie wonen, werken en leven. En de opgaven waar de gemeente voor staat passen bij mij. De profielschets is helder over de opgaven: opzetten van een nieuwe ambtelijke organisatie, verdere verbetering van de dienstverlening naar de inwoners, ondernemers en organisaties, en dat Voorschoten als krachtige en zelfstandige gemeente actief gaat bijdragen aan versterking van de samenwerking met de Leidse regio.
 
Ik kom uit Voorburg, daar ben ik geboren en opgegroeid. We hebben roots in de Achterhoek, Winterswijk om precies te zijn. Mijn ouders komen daar vandaan. Thuis spraken we dan ook altijd het Nedersaksisch. Ik ben dus tweetalig opgevoed. Ik kom uit een politieke familie. De oudste broer van mijn vader is oud-kamerlid, oud-minister en oud-staatssecretaris van Defensie. Mijn vader was vroeger gemeenteraadslid in Voorburg en daarna lid Provinciale Staten van Zuid-Holland. Ik ben super trots op ze! Ik ben dus de derde van de familie die iets in het openbaar bestuur doet. Na raadslid, wethouder en dan nu burgemeester. Dan hebben we alles wel zo'n beetje gehad in de familie.
 
Ik ben ooit het openbaar bestuur ingegaan omdat ik het verschil wil maken in mensen hun leven. Of dat nu gaat om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen of iemand aan een baan te helpen, etc. Als je in het openbaar bestuur zit, dan heb je de tools in handen om iets goeds te doen voor de samenleving. En dan moet je die ook gebruiken.”