Burgemeester aan de slag: Oudewater

Danny de Vries is op maandag 16 november begonnen als burgemeester van Oudewater. Als burgemeester wil hij benaderbaar zijn, een luisterend oor bieden en netwerken en verbinden. Dingen mogelijk maken op de bekende 'Oudewater manier' en samen Oudewater nog mooier maken dan het nu al is.

"Oudewater is een prachtige gemeente met mooie kernen zoals Hekendorp, Papekop en Snelrewaard. Oudewater is de oudste stad van het Groene Hart. In 1265 verkreeg het stadsrechten. Een vestingstad met historie. Dat zie je letterlijk terug en dat vind ik prachtig. Als je door het stadscentrum loopt is het echt genieten, prachtige gebouwen, mooie straatjes en romantische bruggetjes. Heerlijk. Bovendien heel vriendelijke en behulpzame mensen en bijzondere winkeltjes. Daarnaast heb ik al van echte 'Geelbuiken' al mooie verhalen mogen horen.

Als kandidaat-burgemeester moest ik op de Heksenwaag gewogen worden. Ik mocht immers niet te licht worden bevonden. Een mooie ervaring.

Oudewater is verder internationaal bekend geworden met de Heksenwaag en rijk geworden door de touw-industrie. In de stad zijn de twee bijzondere musea hierover te bezoeken. Het zijn voor mij elementen waar ik echt wat mee kan. Het geeft Oudewater een unieke propositie en als communicatiedeskundige heb ik daar meteen gevoel bij. Bijzonder was het dat ik als kandidaat-burgemeester op de Heksenwaag gewogen moest worden. Ik mocht immers niet te licht worden bevonden. Een mooie ervaring."

"Ik heb Toegepaste Communicatie Wetenschap met risico- en crisiscommunicatie als specialiteit aan de Universiteit Twente gestudeerd. Tijdens en na mijn studie heb ik als journalist gewerkt voor radio, televisie en de krant. Sinds 2005 ben ik ondernemer en mede-eigenaar van Albers De Vries, een adviesbureau voor strategie, reputatie, lobby met werkzaamheden in Rotterdam, Amsterdam en Twente. Voor talloze (publieke) organisaties, instanties, bedrijven en politici heb ik strategisch advies gegeven. Daarnaast ben ik directeur van de Twentse Ambassades, die we in Nederland en het buitenland hebben. Een organisatie om het zaken doen tussen ondernemers uit het oosten en het westen van het land te stimuleren. En uiteraard doen we aan Twente promotie en lobby. Het afgelopen jaar had ik bijvoorbeeld een winkel in de Rotterdamse Markthal met Twentse Streekproducten. Ik hou verder niet van hokjesdenken. Dat zie je terug in mijn vrienden- en kennissenkring, maar ook in de verschillende opdrachten die ik in mijn werk of als vrijwilliger uitvoer. Sinds 2014 ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor Pers & Communicatie van Pride Amsterdam."

Ik hou niet van hokjesdenken. Dat zie je terug in mijn vrienden- en kennissenkring, maar ook in de verschillende opdrachten die ik in mijn werk of als vrijwilliger uitvoer.

De Vries is daarnaast actief als voorzitter/secretaris van het bestuur, ambassadeur of als RvA actief bij uiteenlopende maatschappelijke organisaties/verenigingen. Van 2016 - 2018 was hij campagneleider voor CDA Overijssel. De afgelopen twee jaar was hij wijkraadslid in de Rotterdamse wijk Katendrecht-Wilhelminapier en initiatiefnemer van de Vereniging Bewonersbelangen Wilhelminapier en de Businessclub Wilhelminapier. Ook was hij CDA Kandidaat Statenlid voor Zuid-Holland (Nr7) en mede-initiatiefnemer van CDA Pride. In 2003 maakte hij het 'Catherina-Amalia geboorteboek' en afgelopen mei schreef hij tijdens de intelligente lockdown het boek: 'Brief aan Marcel' - twintig jaar na de vuurwerkramp (2020). In 2000 maakt hij namelijk de bekende beelden van de vuurwerkramp, toen hij als journalist voor de regionale omroep RTV Oost werkte. Zijn beelden gingen de wereld over. Verder was De Vries de afgelopen jaren dagvoorzitter en presentator bij allerlei activiteiten en bijeenkomsten. Op 26 april 2018 kreeg hij een Koninklijke onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) voor o.a. zijn rol rond de vuurwerkramp, inzet voor Twente, het koningshuis en de LHBTI-community.

Ik vind het buitengewoon belangrijk er voor bewoners en ondernemers te zijn. Benaderbaar, een luisterend oor en netwerken en verbinden. Dingen mogelijk maken op de bekende Oudewater manier. Ik ben ervan overtuigd dat we dan samen Oudewater nog mooier kunnen maken dan het nu al is.

"In Oudewater wil ik eerst onbevangen kennismaken en vooral luisteren, zodat ik later goed kan bepalen wat ik het beste kan gaan doen. Hoe dan ook: belangrijkste is dat ik het verschil wil gaan maken met de collega's, raad en college. Zij kunnen op mij rekenen dat ik mij meer dan 100% zal gaan inzetten in het belang van de gemeente. Verder vind ik het buitengewoon belangrijk om er voor de bewoners en ondernemers te zijn. Benaderbaar, een luisterend oor en netwerken en verbinden. Dingen mogelijk maken op de bekende Oudewater manier. Ik ben ervan overtuigd dat we dan samen Oudewater nog mooier kunnen maken dan het nu al is. En in coronatijd vooral steun en duidelijkheid bieden, daar waar dit nodig is."