In gesprek met statenlid Aimée van der Ham

Aimée en vijf andere statenleden vertellen in de serie #provincievoordedeur over het werk van de provincie. Op woensdag 20 maart zijn de provinciale verkiezingen.

Aimee van der Ham

“In eerste instantie was de provincie voor mij een beetje ‘de ver van mijn bed show’. Ik ben ook gemeenteraadslid geweest. Dat is veel kleinschaliger. In de Staten kijken we naar het grotere plaatje. Erg boeiend. Ik had me bijvoorbeeld nooit beziggehouden met zuiveringsinstallaties. Hoe je die energieneutraal kunt maken, in samenwerking met natuurorganisaties. Maar ook dat er medicijnresten in het oppervlaktewater zitten. Daar sta je niet bij stil als je de kraan opendraait. In de provincie gaat het om bredere verbanden en de lange termijn. We werken nauw samen met onze gemeenten en zoeken verbindingen met allerlei organisaties. Of het nu gaat om het vliegveld Eelde of een ijsbaan in Drenthe. Je moet het provincie breed bekijken. Alles goed afwegen. Dat geldt zeker voor veranderingen in de infrastructuur. De komende jaren gaan in een aantal gemeenten wegen verdubbeld worden. Tegelijkertijd willen we dat er een goede spoorverbinding is. Duurzaamheid en energietransitie staan ook bij ons hoog op de agenda.”

Aimée van der Ham is statenlid Drents Parlement en fractievoorzitter Sterk Lokaal

#elkestemtelt, Provincie Drenthe