App raadsleden bij herkenning ondermijning live

Raadsleden kunnen vanaf vandaag de hulp van een app inroepen bij de herkenning van ondermijning. Deze is vandaag live gegaan op de Dag van de Lokale Democratie waar zo'n 700 raadsleden, lokale bestuurders, ambtenaren en griffiers bijeen kwamen om ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Ook is het startsein gegeven van Democratie in Actie. Deze activiteiten dragen bij aan de versterking van de lokale democratie.

Dag van de Raad

Ondermijning
Raadsleden krijgen in toenemende mate te maken met ondermijning. Om dit bewustzijn te creëren en raadsleden te helpen bij de herkenning van ondermijning heeft het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Midden-Nederland een app ontwikkelt. Via deze app kunnen raadsleden antwoorden krijgen op vragen over ondermijning en worden gewezen op relevante artikelen, websites en boeken die informatie geven over ondermijning. Zo krijgen raadsleden een completer beeld over ondermijning en de maatschappelijke effecten voor de gemeente van deze ondermijning.

Downloaden vanaf 16 november

De app van het RIEC Midden-Nederland is te downloaden in de App Store en de Google Play store: https://www.ondermijningapp.nl/

De nieuwe app Ondermijning is speciaal ontwikkeld voor alle raadsleden en politieke ambtsdragers in Nederland. Iedereen kan de app downloaden en zijn of haar kennis testen over ondermijnende criminaliteit. Weet je bijvoorbeeld 'welk land de grootste producent is van synthetische drug?' of ' hoeveel procent van de Outlaw Motorcycle Gangs heeft een strafblad?'.

Met de app worden raadsleden geholpen bij het invullen van hun regierol bij het lokale veiligheidsbeleid.

Bekijk het filmpje dat minister Ollongren opnam voor de Dag van de Lokale Democratie:

Dag van de Lokale Democratie 16-11-2018

Download de mobiele app Ondermijning in de App Store en de Google Play store.