Burgemeesters pitchen op Prinsjesfestival

Het Prinsjesfestival vindt plaats van 10 t/m 18 september in Den Haag met activiteiten rondom het thema 'Democratie'. Op zaterdag 15 september zullen 12 burgemeesters in theater Diligentia strijden om de Prinsjesburgerprijs.

Prinsjesfestival jongeren

Al een aantal jaren is het ministerie van BZK betrokken bij het Prinsjesfestival. Het festival heeft een vol en divers programma van activiteiten die licht werpen op de betekenis en werking van onze democratie. Bekijk het programma op de website. Het is een mooie gelegenheid om de democratie te vieren en het belang van de democratie zichtbaar te maken voor de samenleving en te stimuleren onder jongeren.

Sinds dit jaar is het ministerie van BZK expliciet als partner betrokken bij het Prinsjesfestival. BZK is ook betrokken geweest bij het thema van het Prinsjesfestival van dit jaar ‘Democratie: van ons? Voor ons! Door ons!’ dat met drie geledingen handelt over burgerbetrokkenheid.

Op zaterdag 15 september om 11.15 uur zal in theater Diligentia aan het Lange Voorhout in Den Haag ‘Prinsjesburger’ plaatsvinden. Hierbij zullen 12 burgemeesters uit even zoveel provincies in korte pitches hun visie geven op burgerbetrokkenheid en hun mooiste voorbeeld van democratisch burgerschap.