Dag van de Lokale Democratie

De Dag van de Lokale Democratie op 17 november vindt plaats in De Woonindustrie in Nieuwegein. Er zijn lezingen, workshops, debatten, ontwerp­ateliers, speeddates met experts, demonstraties en rondetafelgesprekken. Onder de sprekers zijn Joris Luyendijk, Ank Bijleveld, Jan Rotmans en Jacques Wallage.

De dag biedt inspirerende voorbeelden en praktische handvatten voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan een betere democratie willen werken in hun gemeenten.

Dit evenement is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Democratic Challenge en de beroepsverenigingen van burgemeesters, raadsleden, wethouders, griffiers en gemeentesecretarissen.

De acht thema’s die op het programma staan:

  1. Start me up!
  2. Wat gebeurt er in het gemeentehuis?
  3. Van 1000 bloemen naar een democratische gemeente?

  4. Komt een initiatiefnemer bij de gemeente…

  5. Wat wil de burger?

  6. Open kaart spelen

  7. Democratie van straat tot regio

  8. Jouw democratisch kompas

Meer informatie en aanmelden

Kijk op de website www.dagvandelokaledemocratie