Benelux Conferentie Veerkrachtig Bestuur

Op 21 november 2017 vond de conferentie 'Veerkrachtig Bestuur' plaats, met als thema de aantasting van de democratische rechtsorde en ondermijning. Deze conferentie was georganiseerd door BZK, het Benelux Secretariaat en het Radicalisation Awarness Network (RAN) vanwege het Nederlands voorzitterschap van de Benelux én de Benelux veiligheidsweek. Er waren circa 80 deelnemers uit Nederland, België en Luxemburg.

Veerkrachtig bestuur, foto van masker

Nadat Chris Kuijpers (DG Bestuur en Wonen van BZK) en Luuk Blom (SG Benelux Secretariaat) de dag geopend hadden, volgden een korte film over ondermijning, een presentatie van de AIVD over de werking en het belang van de democratische rechtsorde en praktijkvoorbeelden uit Antwerpen en Den Haag.

's Middags waren er nog twee workshoprondes over gesloten gemeenschappen, nepnieuws, omgang met extreme idealen en een tool voor het aangaan van de dialoog over botsende waarden. Ten slotte presenteerde de RAN haar nieuwe Polarisation Manual.